De coach

image1-1

Ik ben Elly van Exel. Ik ben opgeleid als jurist, maar daarnaast ook als persoons- en oplossingsgerichte personal- en lifecoach. Ik werk als manager in het hoger onderwijs, waar ik leidinggevende ben van een team docenten en een team ondersteuners. Daarnaast geef ik leiding aan veranderingsprocessen. Ik doe dit werk met ontzettend veel plezier, omdat ik mensen kan helpen om zichzelf verder te ontwikkelen. In de afgelopen jaren heb ik al veel mensen kunnen helpen om snel tot kern van hun probleem te komen. Dat kan soms hard en confronterend zijn, maar het is altijd zonder oordeel, warm, liefdevol en inspirerend.

Naast mijn werk ben ik gestart met een eigen praktijk als lifecoach en geef ik trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Een andere passie van mij is Pilates en als Pilates instructeur verzorg ik ook lessen. Mijn ervaring is dat sporten mij enorm helpt bij het soepel en sterk houden van mijn spieren, maar ook bij het ‘leeg’ maken van mijn hoofd. Het voorkomt stressklachten. Deze ervaring deel ik graag met anderen.

Via Exelle Training & Coaching vind ik uitdaging om anderen te helpen bij het behalen van hun doelen. Het geeft mij ongelooflijk veel energie als ik zie dat iemand zich bewust wordt van belemmerde invloeden, daar vervolgens mee aan de slag gaat en merkt dat de aangereikte handvatten ook daadwerkelijk effect hebben.

Waarom de naam Exelle? Uiteraard vanwege mijn achternaam, maar ook omdat mij vooral richt op vrouwen (Elle = zij). Nog te weinig vrouwen zijn economisch onafhankelijk. Dit geldt vooral voor laagopgeleide vrouwen, alleenstaande moeders en  voor vrouwen met een niet-westerse achtergrond. Het aandeel vrouwen met betaald werk is de afgelopen twee jaar niet gegroeid. Van de vrouwen tussen de 20-64 jaar heeft 71 procent een baan. Ook is brutoloon van vrouwen over het algemeen nog lager dan dat van mannen, ook als zij hetzelfde werk verrichten. Dat loonverschil wordt weliswaar ook veroorzaakt door verschillen in werkervaring, opleiding en leidinggeven, maar het zijn vooral vrouwen die daardoor bij een scheiding gemiddeld 25% in koopkracht achteruit gaan, terwijl dat bij mannen 0,2% is. Kortom: juist vrouwen kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken en dat steuntje geef ik graag.